שוקולד יכול להיות טעים גם ללא תוספת סוכר
מתכון פשוט וקל לשוקולד בריא טעים !
רכיבים:
250 גרם (בלוק) עיסת קקאו נא.
85 גרם (שליש בלוק) חמאת קקאו נא.
משמש אורגני מיובש (או פרי מיובש אחר) בהתאם לטעם: לשוקולד מאוד מריר- 150 גרם, לשוקולד מעודן יותר עד כ- 250 גרם.
אופן ההכנה:
ממיסים את העיסה וחמאת הקקאו יחד בקערה מעל מים רותחים קלות בסיר (בין-מארי) עד שרוב התערובת נמסה ומורידים מהאש. ניתן להמיס גם במיקרו לפרקי זמן קצרים (20-30 שניות) תוך ערבוב בניהם - כדי למנוע חימום יתר של הקקאו. כשרוב התערובת נמסה מפסיקים את החימום.
ממשיכים בערבוב עד שמקבלים תערובת שוקולד חלקה, בצבע אחיד וללא גושים.
מי שרוצה יכול לטמפרר בשלב זה. (טמפרור בתכל'ס-איך עושים?)
קוצצים את המשמש המיובש בעזרת סכין / מטחנה / מעבד מזון לחתיכות קטנות.
מוסיפים את המשמש לתוך השוקולד המומס.
שופכים את השוקולד לתבנית שקעים מסיליקון או לתבנית רגילה עם נייר אפיה (כדי למנוע את הידבקות השוקולד לדפנות).
שמים במקרר לשעה-שעתיים כדי שהשוקולד יתייצב ויתקשה.
מוציאים מהתבניות את השוקולד. במידה ושמתם אותו בתבנית עם נייר אפיר ניתן פשוט לשבור אותו לחתיכות או לחתוך.
במידה והשוקולד לא עברר טמפרור מומלץ לשמור אותו במקרר בכלי סגור.
טיפים:
אפשר להכין את אותו מתכון עם עיסת קקאו קלוי וחמאת קקאו קלוי- הטעם יצא אחר אבל לא פחות טעים!
אם רכשתם את הערכה להכנת שוקולד שלנו בחנות טבע ואתם רוצים להשתמש בה למתכון- תפחיתו את כמות המשמש המיובש- בין 120 ל- 200 גרם- (בהתאם לכמה מריר אתם אוהבים את השוקולד שלכם).
אחרי שטעמתם - תנו לשוקולד להבשיל במקרר מספר ימים ותראו אם אתם אנשים של "טרי" או של "בשל".
בתאבון !!