top of page
תמונת הסופר/תcacaotv

שוקולד עם אבקת קקאו נא

עודכן: 20 ביוני 2022


במקום מתכון לשוקולד עם עיסה וחמאת קקאו,

החלטנו לגוון ולהביא לכם מתכון לשוקולד שבסיסו הוא אבקת קקאו נא.

מהיר, קל ופשוט


רכיבים:

אופן ההכנה:

  • מכניסים את כל החומרים לקערת זכוכית ומחממים מעל סיר ובו מים רותחים קלות (בין מארי) עד שהחמאה נמסה כמעט לחלוטין, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה.

  • ניתן להמיס גם במיקרו, לפרקי זמן קצרים (20-30) שניות תוך ערבוב בניהם. כאשר רוב התערובת נמסה, הוציאו את הקערה והמיסו את השאר באמצעות ערבוב בלבד. כך תמנעו מחימום יתר של הקקאו.

  • מוזגים לתבנית ומכניסים למקרר לשעה עד שעתיים.

  • מחלצים מהתבנית ואוכלים.

הערות וטיפים:

  • אם אין תבנית יעודית (קשיחה או גמישה)- אפשר לשפוך בשכבה דקה על תבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה ולאחר שהתקשה לשבור לחתיכות עם היד או סכין.

  • אפשר להשתמש בחמאת קקאו קלוי ובאבקת קקאו קלוי במקום המוצרים הנאים- במקרה כזה מומלץ לשים קצת יותר מייפל כי הטעם יצא מר וחזק יותר בגלל הקלייה של הקקאו.

  • למי שמרגיש שהתוצאה שמנונית מידי- אפשר להקטין כמות חמאת הקקאו עד ל- 80 גרם ולהעלות בהתאם את כמות אבקת הקקאו כך שחמאה ואבקה יחד יהיו 200 גרם.


בתאבון !



3,668 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page