במקום מתכון לשוקולד עם עיסה וחמאת קקאו,
החלטנו לגוון ולהביא לכם מתכון לשוקולד שבסיסו הוא אבקת קקאו נא.
מהיר, קל ופשוט
רכיבים:
100 גרם אבקת קקאו נא
100 גרם חמאת קקאו נא - קצוצה גס
10 גרם (כ- 2 כפות) שמן קוקוס נא אורגני
40 גרם סירופ מייפל טבעי
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערת זכוכית ומחממים מעל סיר ובו מים רותחים קלות (בין מארי) עד שהחמאה נמסה כמעט לחלוטין, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה.
ניתן להמיס גם במיקרו, לפרקי זמן קצרים (20-30) שניות תוך ערבוב בניהם. כאשר רוב התערובת נמסה, הוציאו את הקערה והמיסו את השאר באמצעות ערבוב בלבד. כך תמנעו מחימום יתר של הקקאו.
מוזגים לתבנית ומכניסים למקרר לשעה עד שעתיים.
מחלצים מהתבנית ואוכלים.
הערות וטיפים:
אם אין תבנית יעודית (קשיחה או גמישה)- אפשר לשפוך בשכבה דקה על תבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה ולאחר שהתקשה לשבור לחתיכות עם היד או סכין.
אפשר להשתמש בחמאת קקאו קלוי ובאבקת קקאו קלוי במקום המוצרים הנאים- במקרה כזה מומלץ לשים קצת יותר מייפל כי הטעם יצא מר וחזק יותר בגלל הקלייה של הקקאו.
למי שמרגיש שהתוצאה שמנונית מידי- אפשר להקטין כמות חמאת הקקאו עד ל- 80 גרם ולהעלות בהתאם את כמות אבקת הקקאו כך שחמאה ואבקה יחד יהיו 200 גרם.
בתאבון !