top of page

גלידונית פירות יער


פינוקייץ מקסים שמתאים גם לסתיו ולאביב (ובתכלס- גם לחורף הישראלי)

מתכון קל ומהיר שנתנה לנו ענת דרור- שפית רו-פוד.

אחרי שניסינו ונהנינו- החלטנו שאנחנו חייבים לבדוק וריאציות אחרות- אז הנה שתי הגרסאות- המקור של ענת והגרסה שלנו- או שתבחרו מה יותר קל ונוח לכם להכין או שתנסו את שתיהן.

חומרים לגרסה המקורית:

  • 1 כוס קשיו לא קלוי

  • 1 כוס פירות יער קפואים

  • 8 כפות מים

  • 2 כפות סוכר קוקוס (או כל סוכר אחר)

  • 1/4 כוס שמן קוקוס נא אורגני

חומרים לגרסה שלנו:

  • 1/2 כוס עיסת קשיו

  • 1 כוס פירות יער קפואים

  • 1/4 כוס חמאת קקאו נא מומסת

  • 1/4 כוס שמן קוקוס נא אורגני

  • 2-3 כפות סירופ אגבה נא אורגני

אופן ההכנה

  • מכניסים את כל החומרים חוץ משמן הקוקוס וחמאת הקקאו לבלנדר חזק או למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם קרמי.

  • מוסיפים את שמן הקוקוס (וחמאת הקקאו) ומערבבים עד שהשמן מתחבר לתערובת הקשיו והפירות.

  • מוזגים לתבנית שקעים ומכניסים למקפיא ל- 4 שעות לפחות.

  • לפני ההגשה מוציאים מהתבנית.

בתאבון!

הערות וטיפים

  • אם אין תבנית יעודית (קשיחה או גמישה)- אפשר לשפוך בשכבה דקה על תבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה ולאחר שהתקשה לחתוך קוביות ולהגיש.

  • למשקיענים שביננו- אפשר לצפות את הגלידונית בשוקולד לבן או שוקולד מריר- לאחר שקפא- להוציא- להניח על רשת למזוג שוקולד נוזלי ולהחזיר מייד למקפיא.

למתכונים

מוצרים שכדאי להכיר

עוד מתכונים ומאמרים

bottom of page