שוקולד לבן אמיתי, עם פירות יבשים וגוג'י ברי (משתייך לקבוצת הסופר-פוד)
חגיגה של טעמים וצבעים!
רכיבים:
חצי חבילה (125 גרם) חמאת קקאו נא
3 כפות גדושות (125 גרם) עיסת קשיו
5 כפיות (12 גרם) שמן קוקוס נוזלי
6 כפות (90 גרם) סירופ מייפל.
1 כפית תמצית וניל אמיתית או ½1 כפיות שטוחות אבקת מאקה
חופן (40-50 גרם) גוג'י ברי קצוץ.
אפשר להוסיף גם:
2-3 משמשים יבשים אורגניים (או פרי יבש אורגני מתוק אחר)- קצוצים דק.
כף פולי קקאו נא גרוסים (ניבס)
אופן ההכנה:
קוצצים את הגו'גי ברי ופירות נוספים במידה ורוצים. שומרים בצד להמשך.
מכניסים את כל החומרים חוץ מהפירות היבשים לקערה.
מניחים על סיר עם מים ברתיחה עדינה (בין-מארי) ומחממים עד שכמעט כל חמאת הקקאו נמסה.
מורידים הקערה מהסיר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הפירות היבשים (גוג'י ופרי נוסף אם רוצים)- חשוב לא להגזים בכמויות כדי שהפירות לא ישתלטו על טעם השוקולד.
מוזגים לתבנית סיליקון, או למגש המכוסה בנייר אפייה או בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
המלצה - שוקולד מבשיל לאחר מספר ימים וטעמו משתנה. נסו לטעום את השוקולד מייד לאחר שהתייצב בתבנית, לאחר יומיים ולאחר 4-5 ימים ותגלו את ההבדל ומה אתם אישית מעדיפים.
בתאבון !!