top of page
תמונת הסופר/תcacaotv

טעמי הקקאו - מהג'ונגל לשוקולד


עץ הקקאו גדל ביערות טרופיים ונותן פירות גדולים שמכינים מהם מיץ קקאו מתוק וטעים.

בכל פרי יש כ-30 פולים (זרעים) שאותם מתסיסים ומייבשים בשמש. את הפולים המיובשים אפשר לאכול וטעמם מר ופירותי.

את הפולים קולים, קולפים ומרסקים ל-"ניבס" שטעמם כבר מוכר אבל המרקם שלהם פריך כמו אגוזים קלויים.

את הניבס טוחנים תוך כדי חימום לעיסת קקאו .העיסה נמסה בפה כמו שוקולד אבל היא מרה מאוד ודחוסה.

מהעיסה מפרידים את השמן הנקי שנקרא חמאת קקאו. שוקולד מריר עשוי מעיסת קקאו, חמאת קקאו וסוכר.

כשמוציאים את חמאת הקקאו מהעיסה מה שנשאר זה משקע יבש שנקרא "עוגת קקאו" - cacao cake. אותו טוחנים ומקבלים אבקת קקאו.


776 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page