הגשה מקורית יחד עם מתכון פשוט
חרוסת לשולחן הסדר
רכיבים:
כ1/2 קילו תמרים מזן ברהי (או תמר מתוק ורך אחר)- מגולענים
כוס (200 מ"ל) יין אדום איכותי
2 כוסות אגוזי מלך
1 כוס אגוזי פקאן (או כאגוזי מלך)
1-2 כפות שמן קוקוס (כבישה קרה)
2-3 כפות פולי קקאו ניבס נא
אופן ההכנה:
מכניסים את התמרים המגולענים והיין לסיר קטן. מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כשהסיר מכוסה חלקית כ- 20-30 דקות - עד שכל הנוזלים נעלמים והתמרים נימוחים. מניחים להצטנן.
מכניסים את התמרים, האגוזים ושמן הקוקס למעבד מזון ומעבדים למחית פחות או יותר חלקה.
מעבירים לקערה, מוסיפים את הניבס ומערבבים היטב עם מזלג או כף. עוטפים את הקערה ומכניסים למקרר למספר שעות.
להגשה:
מעצבים פירמידות קטנות בעזרת קצות האצבעות.
להחלקת פיאות הפירמידה ניתן להשתמש בצד הקהה של סכין מטבח גדולה
מסדרים על צלחת הגשה עם עלעלי חסה טריים
לא לשכוח להשאיר קצת חרוסת בצד לצלחת הסדר המרכזית :)
פסח שמח
ובתאבון !!