מתכון לגרנולה של אמי, שתיארה במילותיה: "חטיף טעים שאין מצב להפסיק לאכול, ראו הוזהרתם!"
רכיבים:
1 ק"ג שיבולת שועל
4 כפות שמן קוקוס
4 כפות סירופ מייפל אמיתי
120 גרם שקד טבעי לא קלוי
120 גרם פקאן טבעי לא קלוי
50 גרם גולדן ברי
120 גרם גרעיני חמניה
120 גרם גרעיני דלעת
120 גרם אגוזי לוז
120 גרם צימוק כהה קטן
200 גרם קוקוס טחון
200 גרם שומשום
50 גרם משמש מיובש
50 גרם פולי קקאו ניבס
קורט מלח
אופן ההכנה:
קוצצים את המשמש והגולדן ברי. אם רוצים, ניתן לקצוץ גם את שאר האגוזים.
שמים בסיר על אש נמוכה את שמן הקוקוס ושיבולת השועל, מוסיפים את המייפל ומערבבים היטב.
מוסיפים בהדרגתיות את כל שאר המרכיבים *חוץ מהניבס* ומקפידים לערבב היטב.
לאחר שכל המרכיבים מקבלים צבע זהה, כדאי לטעום ולבדוק האם יש להוסיף עוד מייפל כדי להמתיק או עוד אגוזים/פירות יבשים.
מפזרים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור לחום של 150 מעלות צלזיוס. שימו לב, שלב זה נועד כדי לייבש את התערובת ולא כדי לבשל אותה.
לאחר 10 דקות הוציאו את התבנית, הוסיפו את הניבס וערבבו היטב.
החזירו את התבנית לתנור הכבוי, והשאירו שם להתקררות.
בתאבון!!